Taal:
Stemzoeker - voice-over specialist sinds 2003
Stemzoeker Logo


Voiceover gezocht? Stemzoeker vindt!

voiceover gezochtVoiceover: wat is het?

Een voiceover is de onzichtbare stem die u hoort in radio-, tv- en bioscoopcommercials, e-learning, product- en bedrijfspresentaties, tv-programma’s, animatiefilms, IVR (telefooncentrales), Apps, etc.

Stemmenbureau voor voiceovers

Voor al deze toepassingen levert Stemmenbureau Stemzoeker een voiceover zowel Nederlandse als buitenlandse stemmen, de zogenaamde native speaker  of moedertaalsprekers.
Waar in het nog recente verleden een voiceover altijd naar de studio kwamen om op aanwijzing van de klant een tekst op te nemen is de afgelopen jaren veel veranderd. Een deel van de stemmen die Stemzoeker vertegenwoordigt woont in Nederland en kan nog steeds naar de studio van uw keus komen. Een nog groter deel woont in het land waar ze de taal van spreken, en leveren aan vanuit eigen studio of de audio studio waar ze in het betreffende land mee samen werken (ook veel Nederlandse stemmen). Deze “online” stemmen hebben als voordeel dat het aanbod aan voice-overs waar tegenwoordig uit kan worden gekozen veel groter is en dat de snelheid waarmee opnames worden geleverd veel hoger is geworden.

Voiceover: de juiste briefing

Hoe krijg je een optimaal opname resultaat als je de voiceover niet live kunt regisseren in de studio? Een aantal tips voor een goede briefing:

  1. Zorg voor een link naar een bestaande video bv op Youtube waarvan de voice-over inspreekt in de stijl die u zoekt en leg uit wat u specifiek aanspreekt in de manier van inspreken.
  2. Voor wie spreekt de stem in? Er is een groot verschil tussen een voiceover opname gericht op kinderen en een presentatie voor bezoekers van een beurs.
  3. Creëer indien nodig een sfeer. Zorg dat de stemacteur iets heeft om mee te werken. Als voorbeeld de zin “Waar is de auto” ? Een instructie kan zijn: “Je komt net een winkel uit lopen en realiseert je dat je auto weg is. De parkeerplaats is leeg. Je ben niet kwaad maar verward” of “je vraagt een driejarige om naar een foto te kijken van een auto”. Een zin, twee verschillende manieren om hem uit te spreken.
  4. Zorg voor goede aanwijzingen als het gaat om de uitspraak van lastige woorden en namen. Met fonetisch aanwijzingen komt een voice-over al een heel eind maar om 100% zeker te zijn dat het goed gaat kun je een opname maken van jezelf waarin je de namen en/of woorden uitspreekt een meestuurt met de tekst. Ook een link naar een bestaande video waar die woorden in voorkomen is een goed hulpmiddel. Let wel: Scheveningen kan uit de mond van een Engelsman heel anders klinken wat voor een aanwijzingen u ook geeft.
  5. Zonder specifieke aanwijzingen leest een voiceover naar eigen inzicht in. Dat kan overeenkomen met wat u in gedachten had maar ook anders zijn dan wat u “hoorde” in uw hoofd. Een pauze kan op een andere plek liggen, de nadruk op een woord iets anders. Door simpelweg ….. te plaatsen in een script weet een voice-over door ervaring vaak al dat er gepauzeerd moet worden en door een woord the onderstrepen of dik te drukken zal de stem deze automatisch met meer nadruk inspreken.
  6. Voice-overs worden in de regel gekozen op basis van hun demo. Veelal zijn dit compilaties van producties die al zijn ingesproken voor andere opdrachten waarbij meestal onderscheid gemaakt wordt tussen commerciële en corporate (zakelijke) opnames. Deze demo’s laten vaak de veelzijdigheid van een stem horen en geven de mogelijkheid een specifiek stukje uit een demo te kiezen dat aanspreekt voor uw eigen productie.

Heropnames zijn soms nodig maar door deze tips wordt de kans daarop veel kleiner wat tijd en geld kan besparen.

Voice0ver agency: de voordelen

Veel ervaring met het boeken van voice-overs of de eerste keer dat je op zoek bent naar een stem? In beide gevallen is het prettig om begeleiding en advies te krijgen. Het aanbod van stemacteurs is de laatste jaren enorm gegroeid, wat voor een groot deel komt door internet. Dat iemand zich aanbiedt als online voiceover wil echter niet zeggen dat diegene over de kwaliteiten beschikt die daarvoor vereist zijn. Stemzoeker werkt alleen met professionele stemmendie hun sporen in het inspreekvak al hebben verdiend en stelt alleen voice-overs voor die passen bij uw productie of het nu gaat om een radio of tv-commercial, bedrijfsfilm, e-learning etc. Zo bent u verzekerd van een voice-over die het klappen van de zweep kent en komt u tot het beste resultaat voor uw productie.

Stemmenbureau Stemzoeker: honderden voice-overs

Op de site van Stemzoeker zijn honderden voice-overs te beluisteren in verschillende talen maar de kans is natuurlijk altijd aanwezig dat de stem die u zoekt er niet tussen zit. Neem ook juist dan contact op. Stemzoeker beschikt over een wereldwijd netwerk en zal er alles aan doen de juiste voice-over te casten voor uw project op basis van uw omschrijving.

Stemmenbureau Stemzoeker vond een voiceover voor:

Op de site van Stemzoeker zijn honderden voice-overs te beluisteren in verschillende talen maar de kans is natuurlijk altijd aanwezig dat de stem die u zoekt er niet tussen zit. Neem ook juist dan contact op. Stemzoeker beschikt over een wereldwijd netwerk en zal er alles aan doen de juiste voice-over te casten voor uw project op basis van uw omschrijving. Het zoeken naar een voiceover wordt u zo heel makkelijk gemaakt. Stemzoeker levert meer dan 1200 voice-overs in bijna 80 talen. Ook als u op zoek bent naar een specifiek accent of dialect kan Stemzoeker u verder helpen. Luistert u rustig naar onze stemmen.

Onder de klanten voor wie Stemzoeker de juiste voiceover vond, rekenen we Philips, ABN AMRO, IKEA en Heineken maar ook veel kleinere bedrijven. Of het nu gaat om een productie waar een stem voor nodig is of een waar meerdere stemmen voor nodig zijn, Stemzoeker helpt u graag verder. Zeker in het geval van een project waar meerdere stemmen voor nodig zijn, desgewenst in meerdere talen, is het makkelijk een aanspreekpunt te hebben dat contact houdt met alle voice-overs.

Voice-overs: alles wat u weten wilt

Vraag stemmenbureau Stemzoeker alles wat u wilt weten over het inspreken van voice-overs.

Voor stemmen in alle leeftijden en talen, Stemzoeker heeft de stemacteur(s) die u zoekt. Neem vrijblijvend contact op met vragen en voor advies en ontvang snel een offerte voor uw project.

Voor al uw stemboekingen bel Stemzoeker op +31 6 29 55 46 52 of mail naar Marianne@Stemzoeker.nl.